• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

gov-sport.ro

Sport, competiții sportive și comitete sportive

Încă din amurgul civilizației, spiritul competitiv s-a trezit și s-a înrădăcinat în natura noastră, împingându-ne la fel și fel de întreceri și competiții. Din generație în generație, aceste competiții s-au adaptat și transformat în adevărate sporturi de performanță. Sporturile, așa cum le vedem în prezent, provin din forme rudimentare de întreceri și antrenamente care au evoluat și evoluează constant, perfecționându-se și ramificându-se în multe subcategorii și discipline.

Fie că vorbim despre sporturi individuale sau sporturi de echipă, sporturi cu mingea, sporturi nautice sau ecvestre, sportul rămâne sport, iar scopul final este acela de a ajunge campion. Pe lângă beneficiile aduse sănătății corpului și minții, există multe alte motive pentru care sporturile sunt practicate. De la mic la mare, sporturile sunt practicate fie ca hobby, fie pentru recreere și divertisment, fie de dragul competiției sau al performanței, sau pentru medalii, premii, bani, recorduri sau recunoștință. Sportul face parte din viața noastră de zi cu zi, chiar dacă suntem practicanți, spectatori sau pariori. Popularitatea sporturilor a crescut atât de mult în această eră a Internetului, încât sunt sporturi practicate și urmărite de mai bine de jumătate din populația planetei.

Cele mai populare sporturi

În această categorie intră sportul rege, care are mai bine de 4 miliarde de fani. Acesta este urmat de crichet, chiar dacă crichetul nu este urmărit la nivel global, ci doar în țările Commonwealth-ului și în Regatul Unit, are totuși o cifră de 2.5 miliarde de fani. În categoria sporturilor care depășesc 1 miliard de fani, și sunt urmărite la nivel global, intră și tenisul, tenisul de masă și baschetul.

Însă, pentru a se ajunge la asemenea recorduri și performanțe a fost nevoie de timp și de devotament. Devotament al unor oameni care s-au dedicat activităților sportive din alt punct de vedere. Vorbim aici despre oameni cu experiență, chiar practicanți ai unor sporturi, care au pus bazele unor organizații, comitete și federații care să se asigure că există egalitate, și un sistem uniform de legi care să se aplice fiecărui sport în parte. Fără reguli general valabile, sportul nu ar mai fi fost echitabil, ci ar fi rămas doar un joc.

Astfel, pentru fiecare sport în parte s-au creat comitete naționale și internaționale. Ca și în cazul sporturilor, aceste comitete evoluează și se perfecționează constant, însă rolul acestora rămâne același. Aceste organizații sunt responsabile cu întocmirea unui statut și al unui regulament de joc, astfel încât să nu existe discriminare, să nu existe încălcări ale regulamentului, și toți concurenții să aibă parte de un tratament egal. În plus, au responsabilitatea de a organiza competiții la nivel național sau international, și de a sancționa sau penaliza atunci când este cazul.

Și mai mult de atât, susțin competițiile sportive și diseminează prin sport mesajul unității și conexiunii între oameni, indiferent de orientările acestora.

Primary Sidebar

Meniul

  • Acasă
  • Federații internaționale de sport
  • Sporturi și comitete sportive
  • Sport, competiții sportive și comitete sportive
  • Cel mai iubit sport
  • Simulatoarele și jocurile online

Galerie

Copyright © 2023 · Lifestyle Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in

  • Acasă
  • Federații internaționale de sport
  • Sporturi și comitete sportive
  • Sport, competiții sportive și comitete sportive
  • Cel mai iubit sport
  • Simulatoarele și jocurile online